Wij zijn event marketeers met benzine in het bloed

Een evenement- en sportmarketingbedrijf met een specialisatie in de internationale auto- en motorsport. LDP International b.v. heeft een bewezen staat van dienst als organisator en promotor van (inter)nationale evenementen, waarvan het merendeel onder auspiciën van de wereldwijde sportbonden. CEO en oprichter Lee van Dam is een integraal onderdeel geweest van de introductie en ontwikkeling van commerciële sponsoring, reclame en marketing in de internationale motorsport. Het bedrijf groeide op met  de eerste stappen van tabaksondernemingen en andere grote merken in de gemotoriseerde sporten eind jaren zestig.

LDP International b.v. is afkomstig en nog altijd gevestigd in 'Motorstad Assen', thuisbasis van de 'Dutch TT'. Het commerciële inzicht bij LDP kwam tot wasdom tijdens de begeleiding van coureurs, teams, organisatoren en sponsors bij de professionele en commerciële exploitatie van hun inspanningen in de internationale motorsport. Het bedrijf is al vijf decennia actief in journalistiek, persoonlijk, team- en merkmanagement, hospitality, merchandising, organisatie, promotie, marketing en consultancy.


Mijlpalen

Mijlpalen in de geschiedenis van LDP zijn onder meer het teammanagement van Egbert Streuer naar zijn drie wereldtitels in het FIM Sidecar Road Racing World Championship. het persoonlijk management van motorcrosser Ton van Heugten naar zijn wereldtitel in het FIM Motocross World Championship, de promotie van de eerste Dutch TT voor British American Tobacco (Northstate) tot en met de laatste (Gauloises) vanaf de jaren '70 tot 2006, de organisatie van de Moto Grand Prix van Brazilië van 1987 tot en met 1999, de eerste en enige Dutch Champ Car Grand Prix in 2007 en de Motocross Grand Prix Assen en Motocross of Nations van 2015 tot en met 2019. LDP is oprichter en eigenaar van 'The Racing Day', het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa (2000 - heden).


LDP International staat voor het vermogen om krantenkoppen te halen, het creëren en bewaken van een merk en imago, het herkennen en benutten van commerciële kansen en daarbij sponsors, adverteerders en partners te belonen.Bekijk ook:

Supercar Sunday Powered by ADAC Hansa e.V.

Supercar Sunday Powered by ADAC Hansa e.V.

Supercar Sunday // Zondag 9 juni 2024
Lees Verder
JACK'S Racing Day

JACK'S Racing Day

JACK'S Racing Day // 2, 3 & 4 augustus 2024
Lees Verder
TABAC Classic GP Assen

TABAC Classic GP Assen

TABAC Classic GP Assen // 13, 14 & 15 september 2024
Lees Verder