MotoGP Legends naar Classic GP Assen

Trouwe TT-gangers weten ze feilloos op te noemen; de ‘publiekslievelingen’ die met een spectaculaire rijstijl en veel interactie met de fans een bezoek aan de TT-races onvergetelijk maakten. De Amerikanen Kevin Schwantz en Randy Mamola stonden er in de de jaren '80 en '90 bekend om. Tijdens de Classic GP Assen, die wordt verreden van 8 tot en met 10 september, worden beide heren herenigd met hun Suzuki Grand Prix motoren om de aanwezige fans de 'gloriedagen van de Grand Prix-racerij' opnieuw te laten beleven.


Kevin Schwantz keer 30 jaar na zijn laatste overwinning in Assen terug op het TT-circuit. Rijdend in de kleuren van de hoofdsponsor van de Dutch TT was hij jarenlang het uithangbord van de Grand Prix van Nederland. Daarbij lag het Circuit van Drenthe de Texaan erg goed. Hij maakte er zijn Grand Prix-debuut in 1986 en wist de TT maar liefst drie keer te winnen. Zijn laatste overwinning op Drentse bodem boekte hij in 1993, het jaar waarin hij wereldkampioen werd.


Ook voor Mamola is Assen een bijzondere plek. Hij behaalde er zijn eerste WK-punten in de ‘koningsklasse’ van de motorsport, de 500cc, op het TT-circuit in 1979. Al tijdens zijn tweede TT in 1980 zette hij de snelste ronde op Assen, onderweg naar een keurige top 5-klassering. Van 1980 tot en met 1992 finishte de Amerikaan op Assen maar liefst 7 keer bij de beste 5 van de wereld. Hij won de Dutch TT in 1984 en 1985, werd tweede in 1986 en mocht in 1987 als derde het podium beklimmen. In 1992, tijdens zijn laatste TT, finisht hij na lange tijd weer in de top 5 om de race erna in Hongarije zijn allerlaatste podiumklassering te behalen.


Classic GP biedt drie volle dagen met races en racedemonstraties. Een uitgebreide tentoonstelling van auto's en motoren op de paddock maakt de beleving compleet. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro op vrijdag tot 49,50 euro voor een driedaagse pas.

Bekijk ook:

MotoGP Legends naar Classic GP Assen

MotoGP Legends naar Classic GP Assen

Voormalig TT-winnaars en MotoGP Legends Kevin Schwantz en Randy Mamola komen in actie tijdens de Classic GP Assen d...
Lees Verder
Nederlandse topteams in actie op TT-circuit tijdens JACK'S Int. Drenthe Rally

Nederlandse topteams in actie op TT-circuit tijdens JACK'S Int. Drenthe Rally

Waar beleef je een autorally vanaf de tribune? Op 17 en 18 november 2023 komen de beste rallyteams van Nederland in...
Lees Verder
Classic GP Assen keert terug naar de 'Cathedral'

Classic GP Assen keert terug naar de 'Cathedral'

Van 8 t/m 10 sept. 2023 keert de Classic GP terug op het Dutch TT Circuit Assen.
Lees Verder