• Home
  • Nieuws
  • Spectaculaire race demonstraties in het centrum van Assen

Spectaculaire race demonstraties in het centrum van Assen

Op donderdag 1 augustus zal de binnenstad van Assen het decor zijn van een spectaculaire City Demo, ter ere van het 25-jarig jubileum van The Racing Day die jaarlijks georganiseerd wordt op het TT Circuit Assen. Van 18.00 tot 19.00 uur kunnen toeschouwers genieten van spectaculaire race demonstraties met auto’s en motoren langs de Vaart Z.Z., met als hoogtepunt een demo van het Oracle Red Bull Racing F1 team en de beroemde oud-F1 coureur David Coulthard.


City Demo Assen

De City Demo Assen biedt een programma vol actie met voertuigen uit de Porsche Carrera Cup Benelux, Supercar Challenge, Superkarts en Formulewagens van BOSSGP, evenals Supersport- en Superbike motoren uit de BeNeLux Trophy. Toeschouwers kunnen de deelnemende voertuigen van de City Demo Assen van 17.00 tot 17.40 uur van dichtbij bekijken in de tijdelijke paddock op de Collardslaan.


The Racing Day weekend

De City Demo Assen markeert de officiële start van The Racing Day, dat plaatsvindt in het weekend van 2 t/m 4 augustus op het TT Circuit. Tijdens het weekend zullen er talrijke races en spectaculaire demonstraties plaatsvinden, met als één van de hoogtepunten de Red Bull Racing F1 demo van David Coulthard op zaterdag 3 en zondag 4 augustus, die het publiek natuurlijk gaat trakteren door donuts te draaien op het circuit van Drenthe.


Jubileumeditie

De City Demo Assen op donderdag 1 augustus is de kick-off van de jubileumeditie van The Racing Day op het TT Circuit. Het programma aan de Vaart gaat van start om 17.30 uur en voor aanvang van de racedemo zal om 17.40 uur een spectaculaire show gegeven worden op het water bij de Kop van de Vaart. De City Demo Assen wordt mede mogelijk gemaakt door: Ondernemend Assen, Vaart in Assen, Assen Sportstad, Toeristisch Recreatief Platform Assen, Gemeente Assen en provincie Drenthe.




Kijk voor meer info op: www.theracingday.nl





Bekijk ook:

Formule 1 Legende Emerson Fittipaldi komt naar de TABAC Classic GP Assen

Formule 1 Legende Emerson Fittipaldi komt naar de TABAC Classic GP Assen

Emerson Fittipaldi, de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen en Indy 500-winnaar, zal op 14 en 15 september aanwezig...
Lees Verder
Jubileumeditie van The Racing Day trekt 95.000 Bezoekers naar TT Circuit Assen

Jubileumeditie van The Racing Day trekt 95.000 Bezoekers naar TT Circuit Assen

Dit weekend verwelkomde The Racing Day maar liefst 95.000 bezoekers op het TT Circuit Assen. Dankzij het prachtige ...
Lees Verder
Succesvolle Assen City Demo: Duizenden Racefans Genieten van F1 Actie

Succesvolle Assen City Demo: Duizenden Racefans Genieten van F1 Actie

De binnenstad van Assen was het bruisende middelpunt van actie en snelheid tijdens de spectaculaire City Demo. Dit ...
Lees Verder